Sve Misterije Sveta - Misterije.com
Veličina slova
ponedeljak, jul 04, 2022

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.40 (5 Votes)


Lord Combermere - duh u biblioteciOvu fotografiju biblioteke u Combermere Abbey načinio je Sybell Corbet [Sajbel Korbe] 1891. godine. Figura čoveka koji sedi nazire se u fotelji sa leve strane. Njegova glava, okovratnik i desna ruka koja se odmara na naslonu jasno su vidljive. Ostatak nije. Veruje se da je na fotografiji duh Lorda Combermere-a.

 

Duh u biblioteci

 

Lord Combermere je bio britanski konjički oficir početkom 19.og veka, i istakao se u nekoliko vojničkih pohoda.

Combermere AbbeyCombermere Abbey, koja se nalazi u Cheshire-u [Češajr] u Engleskoj, osnovali su Benediktanski monasi 1133.godine. Kralj Henry VII je 1540. godine izbacio monahe i manastir je nakon toga nastanio Sir George Cotton KT [Džordž Koton], zamenik upravnika imanja Princa Edward-a, sina Henry-a VIII.

Sir Stapleton Cotton, potomak Sir George-a Cotton-a uzima titulu "Lord Combermere" i 1817.godine postaje Guverner Barbadosa. Danas je manastir turistička atrakcija i hotel.

Lord Comembere je tragično nastradao 1891. godine nakon što ga je udarila kočija sa konjskom zapregom. Sybell Corbet je načinio ovu fotografiju za vreme sahrane Lorda nekoliko kilometara dalje na lokalnom groblju. Ekspozicija za ovaj snimak trajala je oko jedan čas. Neki smatraju da je tokom tog vremena da je neko od posluge koja je radila u kući ušao u biblioteku i nakratko seo u fotelju, ostavivši pri tome providan trag na fotografiji, ali su članovi posluge energično odbili takvu ideju tvrdnjom da su svi u to vreme bili na sahrani.

Biblioteka u Combermere u kojoj je snimljena fotografija duha Interesantan podatak je da je Lord Combermere također povezan sa još jednom, dobro poznatom paranormalnom pričom, čuvenom pričom o pomerajućim kovčezima na Barbadosu. Kovčezi preminulih pripadnika Chase [Čejs] familije misteriozno su se preturali i menjali mesta unutar zapečaćene grobnice, navodno pokretani misterioznim silama. Više puta su kovčezi postavljani u pravilan raspored, ali kada god bi grobnica bivala otvorena za još nekog člana familije, kovčezi su pronalaženi razbacani, demolirani ili jedan na drugom. Lord Combermere je kao guverner Barbadosa u to vreme naredio sprovođenje profesionalne istrage ove misterije.

 

Nazad na početak

© Misterije.com - Sva prava zadržana